... Jaunumi ... Blogs ...

Kāpēc jāveic datu rezerves kopēšana?

Kāpēc jāveic datu rezerves kopēšana?
DEAC | 14.12.2016

Pēdējais Cisco pētījums par kiberuzbrukumu ietekmi uz biznesu pasaules mērogā sniedz informāciju, ka datu zudumi uzņēmumiem izmaksājuši vidēji ap 5,9 miljoniem ASV dolāru. [1] Lai nekļūtu par daļu no šīs statistikas, ir svarīgi nodrošināt pilnīgu datu drošību un attiecīgi arī biznesa darbības nepārtrauktību, pat, ja nāksies apstādināt uzņēmuma IT sistēmu, izveidojot papildus failu kopijas mākonī. Rezerves kopijas sniedz iespēju minimizēt nevēlamas izmaksas un novērst reputācijas riskus situācijā, ja zaudēsiet biznesam svarīgu informāciju.

Mīts par nedrošu datu glabāšanu mākoņos pamazām izgaist. Failu rezerves kopiju izveide un to attālināta replikācija jeb kopēšana mākonī (backup) garantē uzņēmumam pilnīgu datu drošību un pat iespēju pilnvērtīgi turpināt darbu gadījumos, kad tiek apstādināta primārā IT sistēma. Uzņēmumi, kuri neaizdomājas par rezerves kopēšanas, sistēmu, pakļauj savu biznesu milzīgam riskam. Turklāt rūpīgi izvēlēta mākoņa backup sistēma sniedz iespēju maksāt tikai par izmantoto apjomu. Piemēram, BaaS (Backup as a Service) risinājums ļauj saglabāt rezerves kopijas jebkādiem failiem – dokumentiem, serveru un personīgo datoru arhīviem, e-pasta sarakstei, visu veidu datu bāzēm, 1C, Exchange, MS SQL serverim, Oracle, pieejas datiem un pat parolēm, serveru, aplikāciju un OS uzstādījumiem, SharePoint datiem, kā arī VMware virtuālajām mašīnām.

BaaS DEACVēl viena šāda risinājuma priekšrocība ir cilvēciskā faktora minimizēšana. Statistika par atjaunotajiem datiem atspoguļo, ka ceturtā daļa zudumu rodas lietotāju kļūdas dēļ un noved pie rezerves kopiju nozaudēšanas, glabājot tās datorā. Veicot rezerves kopēšanu mākonī, iespējamība pazaudēt datus samazinās.

Taču nedrīkst aizmirst arī par datu konfidencialitāti un drošību, glabājot tos mākonī. Ir vērts izpētīt datu centra drošības procedūras, jo tieši tās nosaka Jūsu informācijas neaizskaramību atbilstoši starptautiskajiem standartiem TIER, ISO, PCI DSS un citiem. DEAC pakalpojumu augstās kvalitātes pamatā ir datu centri, kas uzbūvēti pēc pasaules augstākajiem drošības standartiem, un pieredzējušo IT ekspertu atbalsts 24/7. DEAC ir apliecinājis savu atbilstību starptautiski atzītam norēķinu karšu nozares datu drošības standartam The Payment Card Industry Data Security Standard jeb PCI DSS 3.1, kurš garantē augstākās tiešsaistes kredītkaršu datu glabāšanas, apstrādes un pārraidīšanas prasību ievērošanu. Karšu dati ir pasargāti no nesankcionētas piekļuves gan fiziski, gan virtuāli.

Izvērtējot datu centru, pievērsiet uzmanību operatora iespējai piedāvāt individuālu pieeju un kompleksus risinājumus. Sadarbojoties ar DEAC, Jūs izvēlaties partneri, kas ieguvis IT ekspertu un pasūtītāju atzinību. Datu rezerves kopēšanas pakalpojums BaaS tiek realizēts DEAC datu centros Londonā, Frankfurtē, Amsterdamā, Kijevā un Rīgā. Savukārt kopēšanas un datu atjaunošanas procesa pārvaldīšana tiek nodrošināta ar vadošo IBM Tivoli Storage Manager programmatūru. Visos datu centros ir pieejams viens no ātrākajiem interneta savienojumiem, kas ļauj centralizēti noteikt vienu vai vairākas datu rezerves kopiju glabāšanas vietas. Lietojumprogrammā ir iespējams organizēt datu kopēšanu manuālā vai automātiskā režīmā, izvēlēties datu glabāšanas vietu, intensitāti, apjomu un laiku.

Sazinieties ar mums un mēs izstrādāsim individuālu risinājumu Jūsu biznesa mērķu sasniegšanai!

 




[1] Source: http://www.cisco.com/


Atpakaļ



Pieteikties mūsu jaunumiem DEAC Pieteikties jaunumiem

Iegūstiet noderīgu IT informāciju un mūsu jaunumus, pierakstoties šeit!

Biznesa IT risinājumi DEAC Ātrs klientu atbalsts

Ātrs DEAC atbalsts Jums ērtākajā laikā un veidā 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Pieredzējuši IT eksperti

Profesionāls un operatīvs IT atbalsts 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Augsta pieejamība datiem

Procesu nepārtrauktība līdz pat 99,995% ar atrunātām pakalpojumu sniegšanas garantijām.

deac-partners-logo