... Jaunumi ... Blogs ...

Laiks izvēlēties piemērotāko datu rezerves kopēšanas veidu

Laiks izvēlēties piemērotāko datu rezerves kopēšanas veidu
DEAC | 08.07.2015

Datu rezerves kopēšana BaaS DEAC

Vai esat jebkad saskārušies ar situāciju, kad salūzt dators un ir pazudusi visa uz tā glabātā informācija? Vai, iespējams, anomālo temperatūru dēļ jūsu uzņēmuma serveris pārkarsa, tā darbība un līdz ar to jūsu uzņēmuma procesi apstājās? Lai cik banāli tas arī nebūtu, biežāk pievēršamies jau radušos problēmu risināšanai, nevis laicīgi rūpējamies un izvairāmies no iespējamiem riskiem. Taču var gadīties, ka datu atjaunošana uz sabojātās iekārtas nav iespējama vai maksā ļoti dārgi.

Tieši tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi paredzēt svarīgāko datu un procesu backup jeb datu rezerves kopēšanu, tādejādi ārkārtas situācijās glābšanas riņķis ir rokas stiepiena attālumā. 

Kas tad ir backup?



Risinājums paredz datu glabāšanu ne tikai uz jūsu datora, bet arī uz kādas citas iekārtas, piemēram, ārējā diska, USB zibatmiņas, servera u.tml. Mūsdienās dažādi svarīgi dati ir ērti pieejami un tiek glabāti datorā un ir svarīgi parūpēties, lai tie būtu drošībā.

Pastāv dažādi datu rezerves kopēšanas veidi:



1. Ārējais cietais disks. 

Datu rezerves kopēšana BaaS DEAC

+ Par salīdzinoši nelielām izmaksām pieejami dažādu ražotāju liela apjoma cietie diski, kas viegli pārnēsājami un neprasa daudz vietas.

- Regulāra datu rezerves kopēšana manuāli jāveic pašam, tas aizņem daudz laika un informācijas rezerves kopēšanas intensitāte visbiežāk nav pietiekama. Turklāt process prasa augstu disciplīnu, jo backups jāveic pie katra jauna faila izveidošanas vai izmaiņām uz datora. Cietie diski nav droši un noteikti nav piemēroti ilgtermiņa risinājumam, jo mazākais trieciens jūs var atstāt bez rezerves datiem.

2. USB zibatmiņa. 

Datu rezerves kopēšana BaaS DEAC

+ Neliela izmēra, ērti izmantojama.

- Intensīvi lietojot, tā ātri var iziet no ierindas. Tāpat tās ir kļuvušas tik mazas, ka ir viegli nozaudējamas, līdz ar to jūsu svarīgie dati var nokļūt svešās rokās.

3. CD, DVD, Blu-ray. 

Datu rezerves kopēšana BaaS DEAC

+ Var glabāt nemainīgos failus.

- Disku apjoms ir mazs, un tie ir jāsaudzē – diski reaģē uz temperatūras maiņu, skrāpējumiem, infrasarkanajiem un UV stariem.

4. Magnētiskās lentes. 

Datu rezerves kopēšana BaaS DEAC

+ Var saglabāt ļoti lielu datu apjomu – līdz pat 2 TB.

- Tām ir ierobežots izmantošanas termiņš – līdz 15 gadiem pie nosacījuma, ka pret iekārtu izturas ļoti saudzīgi.

5. Rezerves kopijas internetā.

Datu rezerves kopēšana BaaS DEAC

+ Viens no ērtākajiem šī brīža backup risinājumiem, jo dati tiek glabāti uz vairākām iekārtām, dažādās lokācijas vietās, kas pasargā datus pat tad, ja jūsu birojā vai mājās notiek force majeure situācijas – ugunsgrēks, plūdi, zemestrīce vai vienkārši cietā diska kļūme.

Datu rezerves kopēšana BaaS DEAC

Jūs jautāsiet – cik tad droši ir glabāt datus internetā? Labs jautājums! Datu centru infrastruktūra paredz, ka dati tiek glabāti vairākos serveros dažādās lokācijās. Tas nozīmē, ka pie viena servera dīkstāves, darbojas otrs. Risinājuma galvenā priekšrocība – dati pieejami no jebkuras ierīces, no jebkuras pasaules vietas un nepieciešamības gadījumā atjaunojot datus uz jaunās ierīces – nepieciešams tikai pieslēgums internetam. Interneta rezerves glabātuves atmiņas izmērs ir elastīgs un praktiski neierobežots. Dažas kompānijas pat piedāvā nelielu apjomu bez maksas, taču to pārsniedzot, rodas papildus izmaksas. Praktiski visu kompāniju līgumos, kuras piedāvā glabātuvi par brīvu, ir noteikts, ka viņi nenes atbildību par Jūsu datiem un drīkst izmantot tos savtīgos nolūkos, tāpēc drošāk ir izvēlēties maksas pakalpojumu, kur jūsu dati paliek privāti un neskarti.

Jūs paši kontrolējat un vadāt procesu – izvēlieties, kādus failus glabāt vai arī sinhronizēt kādu no mapēm savā datorā, kas automātiski veidos svarīgās informācijas rezerves kopijas internetā.

Ar automātisko sinhronizāciju gan var rasties 2 problēmas:

  1.  ja vēlaties atgriezt iepriekšējo faila versiju, tad tas nebūs iespējams, jo fails jau būs automātiski pārrakstījies pāri interneta glabātuvē.
  2. pārslogots interneta trafiks, it īpaši pie liela izmēra failiem.

DEAC datu kopēšanas risinājums jeb BaaS ir balstīts uz IBM Tivoli bāzes, kas atrisina arī šīs nebūšanas, jo sistēma glabā vairākas faila versijas un nekopē visu failu, bet tikai to faila daļu, kas tika izmainīta, līdz ar to interneta trafiks nav noslogots. Vairāk par šo risinājumu uzziniet šeit

Datu rezerves kopēšana BaaS DEAC

Ieguvumi no rezerves kopiju veidošanas



  • Vēss prāts – nav lieki jāsatraucas, ka kaut kas var notikt ar datoru. Jūs varat būt droši, ka jūsu svarīgie dati nekur nepazudīs.
  • Finansiālais ieguvums – ja kaut kas notiks ar datoru, tad datu atjaunošana maksā dārgi un ne vienmēr tas ir iespējams. Backup risinājuma gadījumā, šādi pakalpojumi nebūs nepieciešami. Kā tautā saka: “Labāk ārstēt cēloni, nevis slimību”. 

Lai pārliecinātos par DEAC BaaS datu rezerves kopēšanas priekšrocībām, izmantojiet bezmaksas 30 dienu testēšanas periodu un pārliecinies par risinājuma atbilstību augstākajiem datu drošības standartiem. Vairāk par piedāvājumu jautājiet mūsu ekspertiem!


Atpakaļ



Pieteikties mūsu jaunumiem DEAC Pieteikties jaunumiem

Iegūstiet noderīgu IT informāciju un mūsu jaunumus, pierakstoties šeit!

Biznesa IT risinājumi DEAC Ātrs klientu atbalsts

Ātrs DEAC atbalsts Jums ērtākajā laikā un veidā 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Pieredzējuši IT eksperti

Profesionāls un operatīvs IT atbalsts 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Augsta pieejamība datiem

Procesu nepārtrauktība līdz pat 99,995% ar atrunātām pakalpojumu sniegšanas garantijām.

deac-partners-logo