... Jaunumi ... Blogs ...

SLA – uzticama datu centra rādītājs

SLA – uzticama datu centra rādītājs
DEAC | 29.03.2019

Mūsdienās, kad ir tik viegli piekļūt jaudīgām IT iekārtām, programmatūrām un IT pakalpojumu sniedzēju IT risinājumiem, kas pielāgoti Jūsu vajadzībām, apvienojot virtuālās, tradicionālās un programmatūras definētās vides, uzticamības nozīme kļūst arvien svarīgāka. Vai Jūs varat uzticēties savai IT sistēmai? Vai varat uzticēties savam IT pakalpojumu sniedzējam? Kurš absorbēs radušās izmaksas negatīvu risku iestāšanās gadījumā?

Uzticams datu centrs ar SLA DEAC

Datu centra izvēle nekad nav viegla. It sevišķi, ja Jums ir jāuztic visi biznesa dati un sistēmas trešajai personai. Datu centru izvērtēšana sākas ar informācijas apkopošanu par to ģeogrāfiskajām atrašanās vietām, tīkla pārklājumu, drošības līmeni, pieredzi, piedāvāto risinājumu klāstu un turpinās ar daudzām citām detaļām, kas var būt ļoti svarīgas Jūsu uzņēmuma procesu un drošības nodrošināšanai. Vienošanās par pakalpojumu līmeni jeb SLA (Service Level Agreement) ir datu centru solījums Jums par pakalpojumu kvalitāti un pieejamību, kādu nodrošināt saskaņā ar vienošanos. Efektīvs SLA var stiprināt Jūsu uzticības līmeni, samazināt izmaksas dīkstāves gadījumā un nodrošināt ātru IT avārijas seku novēršanu.



Katra sekunde ir svarīga - reakcijas laika SLA


Lai gan lielākā daļa datu centru īpaši izceļ tehniskā atbalsta pieejamību 24 stundas diennaktī, viens no mazāk izceltajiem, bet ne mazāk svarīgajiem aspektiem ir palicis novārtā - reakcijas laiks. 24/7 atbalsts nozīmē, ka Jūs varēsiet sazināties ar tehnisko atbalstu, bet nenozīmē, ka datu centru speciālisti tūlītēji atbildēs uz Jūsu pieprasījumu un sāks to risināt. Lai gan IT pakalpojumu sniedzēji sola pēc iespējas ātrāk uzsākt apstrādāt Jūsu jautājumu saskaņā ar labākajiem SLA centieniem jeb sauktu arī par best effort SLA, kritisku biznesa vajadzību gadījumā tas Jūs neapmierinās.

Atklāti sakot, ja neesat pārliecināts, cik ilgi Jums būs jāgaida atbilde no Jūsu IT pakalpojumu sniedzēja tehniskā atbalsta, vai arī esat jau pieradis to gaidīt vairākas dienas, tad ieteiktu Jums apsvērt migrāciju. Datu centru tirgus ir ļoti strauji pieaudzis, un ciešā konkurence ir piespiedusi tos paaugstināt pakalpojumu kvalitāti un pievienoto vērtību. Kāpēc, lai to neizmantotu savā labā?

Uzticams datu centrs ar SLA DEAC

Laikmetā, kad IT ir gandrīz ikviena uzņēmuma sastāvdaļa, un tas nodrošina lielāko daļu biznesa procesu darbību visā pasaulē, nepārtrauktu IT darbību nodrošināšana ir tikpat svarīga kā rūpēties par savu biznesa pamatdarbību. Vienošanās par noteiktu reakcijas laiku ļaus Jums saņemt garantijas čeku par pakalpojumiem. Novērtējiet savus biznesa riskus un netaupiet drošībai! Datu centru operators vai pakalpojumu sniedzējs, kas var garantēt uzsākt risināt Jūsu pieprasījumu 30 minūšu, stundas, četru stundu vai citā saskaņotā laikā, var izglābt Jūsu uzņēmējdarbību mirklī, kad katra sekunde ir svarīga. It īpaši, ja jūsu IT speciālisti nevar atrisināt šo problēmu attālināti. Sistēmas kļūdu, kiberuzbrukumu vai citu neparedzamu notikumu iestāšanās gadījumā reakcijas laika SLA sniegs pārliecību, ka IT eksperti Jūsu pieprasījumu sāks apstrādāt daudz ātrāk, neatkarīgi no Jūsu pieprasījuma svarīguma.




Garantēta IT sistēmu atjaunošana Jūsu biznesa nepārtrauktībai - RTO


Reakcijas laika SLA ir solis tuvāk drošam pakalpojumu līgumam, bet garantēta datu un sistēmu atjaunošana var izglābt uzņēmuma dzīvotspēju. Reakcijas laiks būtībā garantē termiņu, kura laikā IT pakalpojuma sniedzēja tehniskais atbalsts sāks apstrādāt Jūsu pieprasījumu. Dažos gadījumos tas nodrošina arī pamata sistēmu atjaunošanu, ja izmantojat, piemēram, virtuālo infrastruktūru. Taču garantēts sistēmu un datu atjaunošanas laiks jeb RTO (Reaction Time Objective) garantē pilnīgu IT sistēmas un datu atgūšanu noteiktajā laikā. Zinot, cik IT sistēmas mēdz būt komplicētas un to, cik strauji var pieaugt datu apjoms, kā pakalpojuma sniedzējs var garantēt atgūšanas laiku? Un vai Jūs varat tam uzticēties?

Protams, atjaunošanas laiks ir atkarīgs no Jūsu izmantotajiem IT risinājumiem un datu apjoma. Tas ir iemesls, kura dēļ datu centru pakalpojumu sniedzēji visbiežāk piedāvā vairākus iespējamos atjaunošanas veidus, lai Jūs varētu izvēlēties, vai atjaunošana nepieciešama tikai Jūsu iekārtām bez operētājsistēmas un datiem, vai arī Jūsu bizness pieprasa ātru un pilnīgu atjaunošanu, ieskaitot visas IT sistēmas un datus. Neatkarīgi no dīkstāvju iemesliem, ātra un pilnīga sistēmas un datu atgūšana var pasargāt Jūsu uzņēmumu no negaidītiem un nevēlamiem izdevumiem. Bieži IT pakalpojumu sniedzēji nosaka papildu nosacījumus, lai nodrošinātu pilnīgu atgūšanu, piemēram, nosaka veikt regulārus atjaunošanas testus, veikt administrēšanu, uzturēt rezerves infrastruktūru, veikt datu rezerves kopēšanu un citus. Nosacījumi atšķiras atkarībā no tā, vai izmantojat mākoņu risinājumus, nomājat IT iekārtas vai virtuālo serveri, bet pateicoties atjaunošanas testiem, IT pakalpojumu sniedzēji var būt pārliecināti par precīzu laiku, kas nepieciešams, lai atgūtu Jūsu sistēmu darba kārtībā, atbrīvojot Jūs no stresa par iespējamām dīkstāvēm.

Skatoties no uzņēmējdarbības viedokļa, RTO nevar būt efektīvs bez efektīva avārijas atjaunošanas plāna. Mūsdienās, kad tiek izmantoti tik daudz datu tipu, sistēmas un lietojumprogrammas vienā uzņēmumā, visatbilstošākās kritisko procesu hierarhijas noteikšana jebkuram uzņēmumam var būt ļoti sarežģīts un laikietilpīgs process. Neskatoties uz to, Jums būtu jāapsver, kuras biznesa lietojumprogrammas ir kritiskas biznesam, un kuras nevar būtiski ietekmēt Jūsu uzņēmumu dīkstāves gadījumā. Kritisko lietojumprogrammu segmentēšana ļaus diferencēt IT resursus un lietojumprogrammas, kuras ir būtiskas Jūsu uzņēmējdarbībai, un var izraisīt zaudējumus no tiem IT resursiem un lietojumprogrammām, kuras nevar radīt būtisku ietekmi uz Jūsu uzņēmuma dzīvotspēju. Labi pārdomāta kritisko IT sistēmu hierarhija ļaus ietaupīt, izmantojot specifiski Jūsu uzņēmumam vajadzīgo avārijas atjaunošanu. Apzinot Jūsu IT prioritātes no avārijas seku novēršanas viedokļa, Jūsu IT pakalpojumu sniedzējs ne tikai izveidos konkrētu un efektīvu katastrofu seku novēršanas plānu, bet arī ļaus jau sākotnēji izveidot IT sistēmu, pamatojoties uz šīm prioritātēm.




Pamata kritēriji, meklējot uzticamu datu centru


Datu centru pakalpojumu sniedzēji SLA piedāvā plaša spektra pakalpojumiem - mākoņu risinājumiem, pārvaldības pakalpojumiem, serveru un statņu nomai, kā arī iekārtu izvietošanai. SLA esamība tiek uzskatīta par vērā ņemamu kritēriju, kas papildina pamata kritērijus, izvēloties IT ārpakalpojumu sniedzēju. SLA tiek izstrādāts, lai stiprinātu attiecības starp IT pakalpojumu sniedzēju un gala lietotāju, un tas nodrošina pakalpojumu līmeni, kas garantē pakalpojumu sniedzēja intereses labvēlīgas Jūsu vajadzībām.


Uzticams datu centrs ar SLA DEAC

Tomēr SLA nav vienīgais faktors, kas norāda uz uzticamu datu centru. Četri svarīgākie pamata kritēriji, kas uzticamam datu centram būtu jāspēj noteiktā kvalitātē nodrošināt, ir - pieejamība, nepārtrauktība, drošība un efektivitāte. Šie faktori būtiski atšķir parastu serveru telpu no datu centra, kam varat uzticēties. Uzticamiem datu centriem ir skaidra un pārredzama politika, kā tie nodrošina šos faktorus. Visu informāciju par datu centra lielumu, izmantotajām tehnoloģijām, datu centru vidi un metodēm, sistēmām, ko tas izmanto, lai nodrošinātu dublēšanu un augstu drošības līmeni, šādi datu centri neslēpj un tā ir viegli apzināma. Nebaidieties jautāt! Jums vajadzētu būt skaidram redzējumam, kas ir iekļauts pamatpakalpojumu līgumā, un būtu jāspēj salīdzināt šos faktorus, izvēloties IT pakalpojumu sniedzēju.

Papildus visam aprakstītajam, nedrīkst aizmirst arī par datu centra atbilstību starptautiski atzītiem standartiem, kas palīdzēs Jums saprast, vai Jūs varat uzticēt savu biznesu izvēlētajam IT pakalpojumu sniedzējam. Piemēram, datu centrs, kas ieguvis ISO/IEC 27001 un ISO 22301 sertifikātus, ne tikai garantēs augstu informācijas drošības pārvaldības un aizsardzības līmeni, efektīvu datu centru nepārtrauktību un avārijas seku novēršanu ārkārtas situācijās, bet arī ļaus uzticēties datu centra ieinteresētībai šos kritērijus uzturēt nākotnē. Un tas ir spēcīgs pastiprinātājs, domājot par uzticamību IT pakalpojumu sniedzējam ilgtermiņā.






expand_more
   

Sazinieties ar mums, lai uzzinātu vairāk!







Atpakaļ



Pieteikties mūsu jaunumiem DEAC Pieteikties jaunumiem

Iegūstiet noderīgu IT informāciju un mūsu jaunumus, pierakstoties šeit!

Biznesa IT risinājumi DEAC Ātrs klientu atbalsts

Ātrs DEAC atbalsts Jums ērtākajā laikā un veidā 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Pieredzējuši IT eksperti

Profesionāls un operatīvs IT atbalsts 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Augsta pieejamība datiem

Procesu nepārtrauktība līdz pat 99,995% ar atrunātām pakalpojumu sniegšanas garantijām.

deac-partners-logo