... Jaunumi ... Blogs ...

Biežāk lietotie IT attālināta darba risinājumi biznesa nodrošināšanai

Biežāk lietotie IT attālināta darba risinājumi biznesa nodrošināšanai
DEAC | 08.04.2020

Kā saglabāt produktivitāti un drošību, kad darbinieki sāk strādāt attālināti? Daudzi uzņēmumi pēdējā laikā sastopas ar šo jautājumu. Darbs attālināti no mājām vai komandējuma var būt tikpat efektīvs kā darbs no biroja, bet tikai tad, ja nodrošināsiet ērtu IT vidi darbiniekiem, kuru izmantot, lai piekļūtu savai darbvirsmai, nepieciešamajām lietojumprogrammām un datiem. Pareizs rīku komplekts un tiešsaistes risinājumi, kā arī tīkla ātrums un drošība spēlē ļoti svarīgu lomu šajā jautājumā.


Attālināts darbs nerodas tikai ārkārtas situācijās vai gadījumos, kad darbinieki atrodas komandējumā. Arvien vairāk cilvēku meklē darbu ar elastīgu grafiku, jo tas var samazināt stresa līmeni, palielināt radošumu, kā arī palielināt darba apmierinātības līmeni. Statistika liecina1, ka cilvēku skaits, kuri strādā no mājām, kopš 2005. gada ir pieaudzis par 140%, un darbs no mājām pieaudzis 10 reizes ātrāk nekā citas darbaspēka jomas.




45% no pieprasījumiem piekļūt aizsargātām lietojumprogrammām tiek izsaukti ārpus biroja2.



Duo drošības aptauja2 atspoguļo, ka 45% no pieprasījumiem piekļūt aizsargātām lietojumprogrammām tiek izsaukti ārpus biroja, uzsverot attālināta, mobila darba pieauguma tendenci. Pēc šiem datiem, aptuveni trešdaļa no visa darba tiek veikta, izmantojot mobilo ierīci, un mobilo ierīču izmantošana uzņēmējdarbībā ir pieaugusi par aptuveni 10%.


Daudzi uzņēmumi sastopas ar izaicinājumiem, meklējot labākās pieejas, lai atbalstītu darbinieku vajadzības pēc netraucētas un pastāvīgas piekļuves korporatīvajiem resursiem. Nesenie notikumi liek daudzām organizācijām ieviest attālinātās piekļuves risinājumus visam savam darbaspēkam, tomēr daudzas no tām sastopas ar grūtībām ieviest risinājumus, kas var apmierināt drošības, pieejamības un veiktspējas prasības. Katras organizācijas vajadzības var atšķirties atkarībā no darbinieku vajadzībām, izmantotajām lietojumprogrammām un datiem. Šī iemesla dēļ, informācija un izpratne par IT risinājumu iespējām, kas atbalsta attālinātu piekļuvi, un to priekšrocībām palīdzēs Jums lēmuma pieņemšanā, lai nodrošinātu efektīvu darbu no jebkuras vietas.


IT attālināta darba risinājumi biznesa nodrošināšanā DEAC

Risinājumi, kas atbalsta attālinātu pieeju darbam


IT risinājumi, kurus var izmantot attālinātas pieejas nodrošināšanā, atšķiras ar to funkcionalitāti. Lai saglabātu produktīvu un nepārtrauktu ikdienas darbu saviem darbiniekiem, Jums ir jādefinē galvenās nepieciešamās funkcijas. Piemēram, ja Jūsu uzņēmums izmanto projektu bāzētu pārvaldību, Jums jāmeklē tiešsaistes lietojumprogramma, kurai ir strukturāla un ērti lietojama uzdevumu pārvaldības platforma, vai arī, ja Jūsu darbinieki izmanto speciālu programmatūru, kurai nepieciešami jaudīgi skaitļošanas resursi, Jums jāmeklē virtuālās darbvirsmas risinājumi, kas ir izvietoti uz uzticamiem un jaudīgiem resursiem.


Atkarībā no vispārējām vajadzībām attālināta darba un virtuālās darbvirsmas risinājumus varam iedalīt trīs kategorijās:

  • Programmatūra Jūsu komandas sinhronizācijai
  • Failu koplietošana un rediģēšana
  • Virtuālo darbvirsmu IT risinājumi


Programmatūra Jūsu komandas sinhronizācijai


Darbs no citas vietas ārpus ofisa nenozīmē, ka Jūsu darbiniekiem ir jājūtas atsvešinātiem no ierastās komandas ar citiem kolēģiem. Cieša saziņa starp darbiniekiem ir ne tikai svarīga labsajūtai un komandas garam, bet arī vitāli svarīga, lai uzturētu augstu projektu un uzdevumu produktivitāti. Izmantojot sadarbības komunikācijas programmatūru, Jūsu darbinieki vienmēr būs lietas kursā par projekta statusu, uzņēmuma jaunumiem, kā arī par visām neplānotajām izmaiņām, kas mēdz notikt samērā bieži.


Vienota tērzēšanas, audio un video zvanu, konferenču tiešsaistes lietotne ir ideāls risinājums, lai Jūsu komanda būtu sinhronizēta neatkarīgi no katra darbinieka atrašanās vietas. Saziņa reāllaikā, izmantojot attālināta darba programmatūru tērzēšanai vai video zvanu veikšanai, var ievērojami saliedēt komandu.


Failu koplietošana un rediģēšana


Darbs ar vienu dokumentu, vienlaicīgi to rediģējot kopā ar citiem kolēģiem, ir ļoti populāra prakse mūsdienās. Šī ir pieprasīta funkcionalitāte ne tikai strādājot attālināti no dažādām vietām, bet arī strādājot birojā. Vienlaicīga failu koplietošana un rediģēšana ir uzņēmuma iespēja samazināt dokumentu rediģēšanai vai pārskatīšanai veltīto laiku, kā arī palielināt privātumu, kopīgojot failus tikai ar noteiktiem kolēģiem. Piekļuve biznesa dokumentiem, prezentācijām, fotoattēliem un videoklipiem no jebkuras vietas un jebkurā laikā, izmantojot jebkuru ierīci, palielina arī elastību. Un, protams, ievērojami samazina problēmas ar izveidotajām viena faila daudzām versijām, kas rodas no failu kopijām, kuras tiek veidotas, lai varētu strādāt no mājām, komandējumā un birojā.


Kad mēs runājam par tiešsaistes programmatūru visiem Jūsu biznesa dokumentiem un citiem failiem, mums jāpatur prātā vissvarīgākie faktori - pieejamības un drošības līmenis. Izmantojot tiešsaistes lietojumprogrammas, Jums jābūt tālredzīgam, jo tikai programmatūra, kas ir izvietota drošos datu centros, var uzturēt un paaugstināt IT drošības līmeni Jūsu uzņēmumā, kas nepieciešams Jūsu sensitīvajiem biznesa datiem. Zinot, kur atrodas Jūsu dati, Jūs varat apzināt drošības līmeni, kas tiek nodrošināts konkrētajā datu centrā. Lai vēl vairāk aizsargātu Jūsu privātumu, varat izmantot drošu VPN savienojumu. Bezmaksas tiešsaistes datu glabāšanas un koplietošanas rīki uzņēmumiem netiek uzskatīti par drošu un uzticamu vidi.



Tiešsaistes failu apmaiņas un glabāšanas lietojumprogrammas, kā arī komandu sadarbības platformas visbiežāk ir balstītas uz mākoņpakalpojumiem



Tiešsaistes failu apmaiņas un glabāšanas lietojumprogrammas, kā arī komandu sadarbības platformas visbiežāk ir balstītas uz mākoņpakalpojumiem, nodrošinot vienkāršu, ērtu piekļuvi un datu pārvaldību, kas ir kritiski faktori darbiniekiem, kuri strādā attālināti. Uzticama mākoņu krātuves platforma un drošs interneta savienojums vienkāršo piekļuvi biznesa failiem un to lietošanu visiem darbiniekiem no jebkuras vietas. Datu un failu glabāšana mākonī nodrošina arī vēl citu ļoti svarīgu ieguvumu - datu dublēšanu. Darbiniekiem nav jāuztraucas, ja viņi nejauši izdzēsuši svarīgus failus vai datus, jo mākoņa krātuve ļauj ērti izmantot automatizētas dublējumkopijas un atgūt datus, kad tas Jums ir nepieciešams. Mākonis uzglabāšanai palīdz darbiniekiem izveidot uzticamu platformu visiem korporatīvajiem failiem, koplietotajiem darba projektiem, kā arī attālām sarunām neatkarīgi, vai viņi atrodas ofisā vai kaut kur citur.


Mākoņu krātuves priekšrocības:



Ātra un ērta piekļuve DEAC

Ātra un ērta piekļuve

Palīdz izveidot dublējumus un izgūt datus DEAC

Palīdz izveidot dublējumus un izgūt datus

Uzlabo komandas darbinieku sadarbību reāllaikā DEAC

Uzlabo komandas darbinieku sadarbību reāllaikā

Ļauj sinhronizēt viedtālruņus un citas skaitļošanas ierīces DEAC

Ļauj sinhronizēt viedtālruņus un citas skaitļošanas ierīces

Paaugstina drošības līmeni DEAC

Paaugstina drošības līmeni

Augsta mākoņa jaudas mērogojamība, lai tā atbilstu Jūsu biznesa vajadzībām DEAC

Augsta mākoņa jaudas mērogojamība, lai tā atbilstu Jūsu biznesa vajadzībām



Virtuālo darbvirsmu IT risinājumi


Iespēja piekļūt biroja darbvirsmai palīdz uzturēt produktīvu attālinātu darbu daudzās situācijās. Izmantojot attālo savienojumu, kura pamatā ir termināla servera risinājums, Jūs varēsiet strādāt no sava biroja darbvirsmas, atrodoties jebkurā vietā. Tas ir ērti lietojams izmaksu ietaupīšanas risinājums jebkuram biznesam un budžetam. Termināla serveris ļauj savienojumiem ar vairākām klientu sistēmām izveidot savienojumu ar LAN tīklu, neizmantojot modemu vai tīkla saskarni. Lietojumprogrammu un resursu centralizēta izvietošana un publicēšana attālinātās klientu ierīcēs vienkāršo to piegādi lietotājiem.


Galvenās termināla servera priekšrocības ir:

  • Viegla uzturēšana tikai vienam mezglam
  • Centrālās infrastruktūras uzraudzības iespēja
  • Ietaupiet laiku atjauninājumiem, regulāri atjauninot lietojumprogrammas serverī, nevis katrai mašīnai
  • Piekļūstiet biznesa resursiem no jebkuras vietas un jebkuras ierīces
  • Optimizējiet izmaksas, izmantojot Thin Client, un samaziniet licencēšanas izmaksas


RDP un termināla servera risinājumam ir daudz priekšrocību, bet, ja Jums ir nepieciešams augsta līmeņa risinājums, kas ļautu gala lietotājiem strādāt ar jaudīgām lietojumprogrammām, varat izmantot virtualizāciju un darbvirsmas risinājumus. Augsts drošības līmenis un uzticama attālinātas piekļuves nodrošināšana lietojumprogrammām un informācijai veicinās Jūsu biznesa nepārtrauktību.


VDI jeb virtuālā darbvirsma ir visizplatītākais virtuālo darbvirsmu risinājums, un tas tiek augstu novērtēts dēļ vienkāršajām lietošanas iespējām un pielāgojamu vidi. Dinamisks darba vietas ietvars un augsta veiktspēja ļauj strādāt ar smagām, jaudīgām lietojumprogrammām un, piemēram, SQL datu bāzēm. VDI ir balstīts uz mākoņu risinājumiem, kas ļauj papildus iegūt labumu no tā funkcijām - mērogojamības un drošības. Varat ātri pielāgot virtuālos resursus mainīgajai biznesa videi, kā arī izmantot drošu krātuvi. Rezerves kopēšanas plānu pievienošana un ārkārtas avārijas atjaunošana ir ērti lietojama opcija, vienlaikus izmantojot virtuālās darbvirsmas risinājumu. Turklāt Jums nebūs nepieciešams veikt kapitālieguldījumus.


Galvenās virtuālās darbvirsmas VDI risinājuma priekšrocības:

  • Iespēja pielāgot virtuālo serveru jaudu un ietilpību katram gala lietotājam
  • Centralizēta pārvaldība
  • Ātra uzstādīšana
  • Pielāgota biznesa vajadzībām
  • Augsts visu Jūsu darbinieku mobilitātes līmenis
  • Augsta veiktspēja, izmantojot automātisku datu saspiešanu un ātru pārsūtīšanu tīklā
  • Piekļūšana VDI no dažādām ierīcēm: personālā datora, viedtālruņiem, planšetdatoriem vai Thin Clients
  • Uzlabota mērogojamība, ko nodrošina mākoņu vide


Viena no pieprasītākajām VDI virtuālās darbvirsmas platformām ir XenDesktop un XenApp, kas bāzētas uz Citrix risinājuma. Tās ir plaši atzītas virtuālās darbvirsmas platformas dēļ to vienkāršās un pielāgojamās vides. Tāpat VDI ļauj viegli pielāgot Jūsu pašreizējo vidi plašākam skaitam darbinieku, kas strādā no mājām vai jebkuras citas vietas. Pilnībā mobilā platforma nodrošina drošu attālo piekļuvi, vienlaikus samazinot IT izmaksas. Citrix veidots DaaS risinājums nodrošina vienotu virtuālu lietojumprogrammu, lai nodrošinātu augstas izšķirtspējas lietotāja pieredzi jebkurā ierīcē.


Kā saglabāt drošību?


Neatkarīgi no izvēlētā risinājuma, lai darbiniekiem nodrošinātu attālo piekļuvi un kas vislabāk atbilst Jūsu biznesa vajadzībām, ir daži svarīgi ieteikumi, kurus vajadzētu ņemt vērā.

Nodrošiniet ierīču drošību, kuras darbinieki izmanto no mājām



Organizācijām, kurās arvien pieaug attālinātais darbaspēks, jāuztur augsts drošības līmenis dažādiem lietotāju tipiem. Cisco 2020 CISO ziņojumā3 tika atklāts, ka vairāk nekā 50% respondentu apgalvoja, ka ir ārkārtīgi grūti uzturēt augstu drošības līmeni mobilajās ierīcēs. Tomēr tikai aizsargātām ierīcēm vajadzētu piekļūt biznesa lietojumprogrammām. Šī iemesla dēļ, Jums būtu jāpārbauda darbinieku korporatīvo un personīgo ierīču drošības iestatījumi, kuras piekļūst Jūsu biznesa lietojumprogrammām. Arī visu lietotāju identitātes pārbaude ir jāuztver nopietni. Spēcīga lietotāja autentifikācija un pastāvīga ierīces drošības uzraudzība ļauj organizācijām samazināt iespējamos draudus, piemēram, sociālās inženierijas vai ierīces ievainojamības riskus.

Izmantojiet individuāli pielāgotus IT risinājumus



Neatkarīgi no tā, vai izvēlaties izmantot failu apmaiņas, tērzēšanas vidi, RDP vai VDI DaaS attālā darba lietojumprogrammas, Jūsu biznesa vajadzībām pielāgota IT platforma uzlabos apstrādes ātrumu, pieejamību, kā arī drošības līmeni. Infrastruktūra vai virtualizācija, uz kuras tiek izvietoti Jūsu izvēlētie IT risinājumi, ir jāveido atbilstoši Jūsu uzņēmuma datu pārsūtīšanas apjomam, izmantotajām lietojumprogrammām, nepieciešamajai datu glabāšanai, kā arī darbinieku skaitam. Svarīga ir arī mērogojamība. Iespēja ātri palielināt krātuvi un skaitļošanas jaudu samazinās pārslodzes risku, kas var izraisīt biznesa pārtraukumus. No otras puses - iespēja ātri samazināt resursus ļaus ietaupīt izmaksas uzņēmējdarbības lejupslīdes gadījumā.

Nodrošiniet tīkla drošību uzticamai biznesa datu apmaiņai



Darbinieki, kas strādā no attālinātas vietas, bieži izmanto nedrošus tīkla savienojumus, padarot Jūsu biznesa datus viegli pārtveramus ļaunprātīgiem hakeriem. Šajā gadījumā virtuālais privātais tīkls vai VPN ir viegli un ērti lietojams risinājums autentificētai attālinātai piekļuvei, kas pielieto šifrēšanu un tuneļu protokolus. Pareizi konfigurēts VPN paaugstinās attālinātās piekļuves drošības līmeni neatkarīgi no tā, kur atrodas Jūsu darbinieki. Jūsu biznesa dati tiks aizsargāti.




1 Global Workplace Analytics

2 Duo Trusted Access Report 2019

3 Cisco Benchmark Report 2020




Sazinieties ar mums, un mēs pielāgosim IT risinājumus Jūsu biznesa vajadzībām!





Atpakaļ



deac-partners-logo