... Jaunumi ... Blogs ...

TOP 3 globālo mākoņu pakalpojumu sniedzēju reālā ietekme

TOP 3 globālo mākoņu pakalpojumu sniedzēju reālā ietekme
Andris Gailītis, DEAC valdes priekšsēdētājs | 13.09.2019

Dati un sistēmas, kas uztur un atbalsta daudzus uzņēmumus visā pasaulē ir dažu gigantisku uzņēmumu rokās. TOP 3 globālo mākoņu pakalpojumu sniedzēju ietekme uz pasaules ekonomiku ir ievērojama. Politiskie riski ir augsti un, izvēloties šādus globālos mākoņus, tiek papildus stimulēta viņu vara, kas ne tikai iznīcina lokālos datu centrus, bet arī lokālo ekonomisko izaugsmi un pašu lietotāju uzņēmumu stabilitāti.


TOP 3 globālo mākoņu pakalpojumu sniedzēju reālā ietekme DEAC


"Tas ir lēti! Es ietaupīšu! Viņi ir globāli, visi tos izmanto, tāpēc varu tiem uzticēties! Ātras, ērtas lietošanā un gatavas konfigurācijas!"


Dzirdu to no daudziem uzņēmumiem, kas gandrīz katru dienu uztic savu biznesu šiem milžiem. Taču vai kāds ir analizējis, vai tas patiešām ir lēti? Vai kāds ir detalizēti izpētījis viņu IT pakalpojumus? Kas ir un kas nav iekļauts cenā? Es esmu! Un ticiet man – viņi ir lēti tikai tik ilgi, kamēr Jūs tos neizmantojat. Precīzāk sakot, šie pakalpojumu sniedzēji ir lēti tikai tad, ja tos izmanto maz. Tiklīdz Jūs sāksiet izmantot savas IT sistēmas uz pilnu jaudu nevis testa režīmā, tā cena strauji pieaugs. Jūs drīz vien sapratīsiet, ka ir papildus jāmaksā par tīkla caurlaidspēju, datu plūsmu, trafiku utt.




Otrkārt, apsvērsim, cik droši ir šie lielie uzņēmumi.



Vai Jūs tiešām domājat, ka viņi sniedz augstāko drošības līmeni tikai tāpēc, ka tie ir lieli un populāri? Un vai Jūs varat pievienot papildus drošības opcijas, kas ir pielāgotas Jūsu konkrētā biznesa vajadzībām? Neatkarīgs datu centrs ir daudz reižu elastīgāks un spējīgs pielāgot resursus pēc nepieciešamības. Jums nevajadzēs maksāt par mainīgiem plāniem un resursiem, kurus Jūs faktiski neizmantojat. Pielāgots datu drošības plāns, ātra atbildes reakcija un izpratne, kur Jūsu dati glabājas, ir spēcīgas priekšrocības pret globālajiem mākoņu gigantiem.

Neatkarīgs datu centrs spēj paaugstināt Jūsu IT sistēmu drošības līmeni un vienmēr būs ieinteresēts Jūsu konkrētajās vajadzībās. Individuāls avārijas atjaunošanas plāns, augsts datu centra drošības līmenis, plašs IT risinājumu spektrs, kā arī individuāli serveru statņi ar papildus drošības sistēmām un personīga attieksme ir tikai daži ieguvumi, kurus Jūs iegūstat izvēloties neatkarīgu datu centru. Tā vietā, lai gaidītu dienām ilgi uz tehnisko atbalstu un runātu ar robotizētu atbalsta dienestu, Jums būs savs projektu vadītājs, kas ne tikai palīdzēs atrisināt Jūsu pieprasījumu, bet arī piedāvās profesionālu IT padomu tieši tajā brīdī, kad tas būs nepieciešams.

Nemaz nerunājot par to, ka lielie globālie uzņēmumi, kas atrodas vienā no ietekmīgākajām valstīm, ir potenciāls mērķis politiskām spekulācijām, kas jau tagad var ietekmēt uzņēmumus un to datus pasaulē. Dažādi ģeopolitiskie riski ir vieni no būtiskākajiem aspektiem, domājot par IT sistēmu globalizāciju. Kā jau esam redzējuši iepriekš, piemēram, kad daudzas IP adreses tika bloķētas politisku lēmumu dēļ saistībā ar Telegram izmantošanas ierobežojumu, arī daudzi citi uzņēmumi cieta no dīkstāves.

Ne tikai politiskie aspekti, bet arī finanšu politikas pārmaiņas un svārstības var viegli ietekmēt šos lielos mākoņu pakalpojumu sniedzējus, kuriem ir jāievēro savas valsts likumi un prasības. Turklāt globālajiem mākoņu pakalpojumu sniedzējiem ir ļoti cieša konkurence savā starpā, un tiem ir arī rīki un resursi, lai viens otru ietekmētu. Ņemot vērā, ka šiem globālajiem mākoņpakalpojumu sniedzējiem ir tik daudz klientu visā pasaulē, vai Jums liekas, ka viņi ir ieinteresēti Jūsu uzņēmuma specifiskajās vajadzībās un drošībā?




Liela daļa uzņēmumu ir jau sākuši diversificēt riskus, sadalot un izvietojot savus datus un sistēmas vairākos datu centros un uzticoties nesaistītiem IT pakalpojumu sniedzējiem. Turklāt neatkarīgs datu centrs ir populārs risinājums uzņēmumiem, kas apzinās savus riskus, to ietekmi un vēlas izmantot avārijas atjaunošanas plānu dīkstāves gadījumā. Nevēlos Jūs pārliecināt neizmantot globālos mākoņu pakalpojumu sniedzējus. Izmantojiet tos, ja tas atbilst Jūsu biznesa vajadzībām, apzinieties visus riskus, diversificējiet tos un analizējiet visas globālo mākoņu priekšrocības pret lokāla, neatkarīga datu centra vai mākoņu pakalpojumu sniedzēju. Neuzticiet visus Jūsu kritiskos biznesa procesus vienam IT pakalpojumu sniedzējam, tādējādi Jūs samazināsiet IT riskus un nodrošināsiet drošu un nepārtrauktu IT sistēmas darbību.



Andris Gailītis, DEAC valdes priekšsēdētājs




Andris Gailītis,
DEAC valdes priekšsēdētājs





Atpakaļ



deac-partners-logo