... Jaunumi ... Blogs ...

Kā ISO 22301:2012 sertificēts DC palīdz ar biznesa dīkstāvi?

Kā ISO 22301:2012 sertificēts DC palīdz ar biznesa dīkstāvi?
DEAC | 26.07.2018

Saskaņā ar Gartner veikto pētījumu, zaudējumi no biznesa dīkstāves vidēji sastāda 5 600 dolārus minūtē. Neskatoties uz to, ka zaudējumu apjoms ir atšķirīgs dažādiem uzņēmumiem un ir atkarīgs no uzņēmuma lieluma, šāds skaitlis iedveš bailes ikvienam uzņēmumam. Turklāt tās vēl pastiprina fakts, ka līdz pat 45% uzņēmumu pēc dažādiem IT incidentiem tiek slēgti un vēl 25% tiek slēgti tuvāko 2 gadu laikā.


Kā viens no galvenajiem IT negadījumu izraisītājiem, kas rezultējas dīkstāvē, ir cilvēka faktors. Pareiza katastrofu seku likvidēšanas plāna trūkums un nepietiekamas personāla apmācības ļoti bieži noved pie darbinieku kļūdām, kuras bieži tiek pieļautas nolaidības vai nezināšanas dēļ. Ārkārtas situācijas var rasties arī neplānotu atjauninājumu un dažādu sistēmu vai programmatūru labojumu dēļ - tas ir otrais biežākais cēlonis negaidītu IT incidentu izraisīšanā. Iemesls var būt arī tehniskas problēmas serveru telpā, strāvas padeves pārtraukumi, ugunsgrēks vai citas katastrofas.


ISO 22301:2012 datu centrs DEAC

Un tomēr - kā izvairīties no likvidācijas 45% uzņēmumu, kas tiek slēgti pēc šādiem negadījumiem? IT speciālisti aicina apzināt biznesa procesu kritiskumu un iepriekš izveidot ārkārtas situācijas atjaunošanas plānu, lai nodrošinātu stabilu attīstību un biznesa pieejamību. Neskatoties uz to, ka 70% uzņēmumu apgalvo, ka tiem ir izstrādāts avārijas atjaunošanas plāns, 33% no tiem ārkārtas gadījumos joprojām nav gatavi uzņemt uzbrukumu, jo nepietiek tikai ar izstrādātu rīcības plānu, ir nepieciešams to ieviest. Optimālākais variants ir uzticēt tā izstrādi un ieviešanu profesionāļiem, kuri ņems vērā jūsu uzņēmuma individuālās vajadzības.


Datu centra nepārtrauktībai ir būtiska nozīme risku diversifikācijā un nepārtrauktas darbības nodrošināšanā jebkurā uzņēmumā, jo uzņēmējdarbības dīkstāves nenoliedzami rada lielus zaudējumus. Uzziniet, cik izmaksātu dīkstāve Jūsu uzņēmumam! Izvēloties IT pakalpojumu sniedzēju, ir vērts pārliecināties par infrastruktūras uzticamību un atbilstību pasaulē atzītiem standartiem, lai pārvaldītu drošību un darbības nepārtrauktību. ISO 22301:2012 (Business Continuity Management System) sertifikācija starptautiskā līmenī atzīts standarts, kas tiek uzskatīts par vienīgo uzticamo pamatu pasaulē, kas izsaka uzņēmuma spēju veikt efektīvu uzņēmējdarbības nepārtrauktības pārvaldību.


Datu apstrāde un glabāšana ISO 22301:2012 sertificētā datu centrā nodrošina nepieciešamo augsta līmeņa biznesa pieejamību un avārijas seku likvidēšanas plānu. Tā ir papildu garantija uzņēmumam, jo datu centrs ir ne tikai vieta datu glabāšanai un apstrādei, bet arī datu dublēšanas lokācija ātrai to atjaunošanai dažu minūšu laikā. "Mūsu klientu biznesa nepārtrauktība ir tieši atkarīga no datu centru darbības nepārtrauktības, kas ir arī viens no klientu vispieprasītākajiem aspektiem," komentēja DEAC valdes loceklis Andris Gailītis.


"Es varu lepni apgalvot, ka DEAC ir vienīgais ISO 22301:2012 sertificētais datu centrs Baltijā un, ņemot vērā mūsu atrašanās vietu, mēs esam pievilcīgi klientiem gan no austrumiem, gan rietumiem. Mūsu speciālisti sniegs kvalitatīvas, profesionālas konsultācijas un nodrošinās pakāpenisku pāreju uz uzticamu datu centru bez neparedzētām dīkstāvēm. Tajā pašā laikā datu uzglabāšana Eiropas datu centros no ES tiesiskās puses nodrošinās datu pienācīgu aizsardzību," skaidro A. Gailītis.


Lai gan daudzi datu centri sludina augsta līmeņa nepārtrauktību, tikai daļa no tiem to apstiprina ar kvalitātes un uzticamības zīmi - ISO 22301:2012 sertifikātu. DEAC nesen paziņoja, ka abos savos datu centros Rīgā ir ieguvis augsti novērtēto ISO 22301:2012 sertifikāciju, kas ir neatkarīgs apstiprinājums visefektīvāko un ātrāko datu centra atjaunošanas līdzekļu pielietojumam ārkārtas situāciju gadījumā. Private Data Centers DEAC sertifikācija aptver tādas jomas, kā administrācija un datu centru pakalpojumi, tostarp mākoņu pakalpojumi, iekārtu izvietošana un tīkla pakalpojumi, kā arī izdalītie serveri.

Plašāka informācija par ISO un citiem DEAC sertifikātiem.





expand_more
   

Sazinieties ar mums, lai uzzinātu vairāk!







Atpakaļ



Pieteikties mūsu jaunumiem DEAC Pieteikties jaunumiem

Iegūstiet noderīgu IT informāciju un mūsu jaunumus, pierakstoties šeit!

Biznesa IT risinājumi DEAC Ātrs klientu atbalsts

Ātrs DEAC atbalsts Jums ērtākajā laikā un veidā 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Pieredzējuši IT eksperti

Profesionāls un operatīvs IT atbalsts 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Augsta pieejamība datiem

Procesu nepārtrauktība līdz pat 99,995% ar atrunātām pakalpojumu sniegšanas garantijām.

deac-partners-logo