... Jaunumi ... Blogs ...

Mākoņu tehnoloģijas biznesa arsenālā: priekšrocības un ieguvumi

Mākoņu tehnoloģijas biznesa arsenālā: priekšrocības un ieguvumi
DEAC | 30.04.2014

Pēdējo gadu laikā tiek bieži runāts par mākoņskaitļošanu, mākoni, privāto mākoni un publisko mākoni, ar kura palīdzību var jūtami mazināt izdevumus un audzēt biznesa veiktspēju. Jebkura uzņēmēja mērķis ir minimālo ieguldījumu robežās gūt maksimālu atdevi no jaunāko IT (informācijas tehnoloģiju) instrumentu izmantošanas, tomēr ne katrs izvēlas veikt lielas investīcijas. Tāpēc mākoņa praktiski neierobežotās iespējas kā alternatīvu arvien biežāk savām vajadzībām izvēlas ne tikai uzņēmumi, bet arī valsts pārvaldes struktūras un privātpersonas.


Bizness mākoņu tehnoloģiju laikā


2009. gadā strauji sasveroties pasaules ekonomikas svariem, radās nepieciešamība pēc efektīviem un izmaksu ziņā izdevīgiem risinājumiem, tāpēc uzņēmumi novērtēja virtuālos datu glabāšanas un apstrādes rīkus kā relatīvi veiksmīgu ārpakalpojumu  izdevumu samazināšanai. Lai strādātu ar attālināti izvietotiem datiem, lietotājam ir nepieciešams vien interneta pieslēgums, dators vai pat viedtālrunis, kas savienos viņu ar mākoni. Viens no lielākajiem mākoņa ieguvumiem ir biznesa nepārtrauktība, kas ļauj īstenot uzņēmuma ilgtermiņa attīstību, piemērot jaunākos adaptācijas modeļus un mazināt uzņēmuma investīcijas, piemēram, jaunu iekārtu iegādei.

Izvēlies savu mākoni


Šodien mākoņu lietotājus var iedalīt trīs lielākās grupās – tie, kas izmanto brīvi pieejamus un uz mākoņa balstītus resursus (e-pasts, attēlu un video apmaiņa, internetbanka u.c.), tie, kas izmanto pasaules gigantu piedāvātos publiskā mākoņa pakalpojumus (Microsoft, Amazon, Google u.c.) un tie, kas izvēlas tādas profesionālas IT kompānijas kā Eiropas datu centru operators DEAC, kas specializējas uz publisko un privāto mākoņu būvēšanu. 

Ar ko atšķiras publiskais mākonis no privātā? Abi risinājumi tiek balstīti uz datu centru infrastruktūras, bet, ja klients vēlas augstākus konfidencialitātes nosacījumus un plašākus mākoņa pārvaldības rīkus, DEAC iesaka būvēt savu privāto mākoni. Privātais mākonis ir pieejams tikai vienam lietotājam vai organizācijai, tam ir speciāli izdalīta infrastruktūra, kas nodrošina iespēju pielāgot iekārtu darbību un jaudu atkarībā no reālajām vajadzībām. Savukārt publiskais mākonis ir balstīts uz dalītas infrastruktūras, kur izmaksas par patērēto elektrību, lietojumprogrammām, licencēm  tiek dalītas starp visiem publiskā mākoņa lietotājiem.

DEAC piedāvā kopā ar klientu būvēt savu privāto vai publisko mākoni, bāzējot to uz jaudīgas virtuālās platformas. Pieeja mākonim tiek nodrošināta 24/7/365 režīmā, maksimāli samazinot procesu dīkstāvi un ļaujot uzņēmumam ātrāk apstrādāt savus datus. DEAC virtuālā platforma klientiem nodrošina augstāko pieejamību, pērnā gada griezumā sasniedzot 99,99% un dīkstāves režīmā aizvadot ne vairāk kā 4 minūtes mēnesī.

Izmaksu kontrole


Ne vienmēr mākonis un tā izmaksas būs vienādas visiem, jo tas tiek konfigurēts pēc lietotāja vēlmēm un uzdevumiem, turklāt samaksa tiek veikta tikai par nepieciešamo risinājumu.

Investīcijas ir neizbēgamas gandrīz jebkurā biznesā, tāpēc DEAC mākonim ir sava pievilcīgā puse – tas ļauj praktiski līdz nullei samazināt kapitālieguldījumus (CapEx) un optimizēt operatīvās izmaksas (OpEx) tā, lai uzņēmuma ikmēneša maksājumi būtu viegli prognozējami un vienmērīgi izlīdzināti. Lielākais ietaupījums veidojas uz iekārtu, programmatūras, lietojumprogrammu un algotu IT darbinieku rēķina – tas viss tiek iekļauts pakalpojuma mēneša maksā. Kopējie ikmēneša izdevumi ir daudzreiz zemāki nekā tad, ja uzņēmums veidotu un uzturētu pats savu infrastruktūru, tādejādi veidojas brīvi apgrozāmie līdzekļi, kurus uzņēmums var ieguldīt savas uzņēmējdarbības attīstībā.

Maksimāla drošība


Gartner Group veikto pētījumu statistika liecina, ka 40% mazo un vidējo uzņēmumu, izmantojot personīgo tīklu un interneta resursus, ir pakļauti hakeru uzbrukumam, turklāt 50% no tiem šo faktu nepamana. Neapšaubāmi, riskam tiek pakļauta gandrīz jebkura mūsu lieta vai darbība, un zaudējot datus tikai uz 10 dienām, 93% uzņēmumu bankrotē tuvākā gada laikā, bet 50% - tajā pašā mirklī (NARA).  Tāpēc ir jāizvērtē, cik lielā mērā jūs spējat pasargāt savus datus no nesankcionētas piekļuves un datu zaudēšanas pretēji tam, ko datu aizsardzība ziņā spēj piedāvāt ar jaudīgu infrastruktūru, jaunāko programmnodrošinājumu un daudzpakāpju drošības risinājumiem aprīkots datu centrs, kurā atrodas mākonis.


Atpakaļ



Pieteikties mūsu jaunumiem DEAC Pieteikties jaunumiem

Iegūstiet noderīgu IT informāciju un mūsu jaunumus, pierakstoties šeit!

Biznesa IT risinājumi DEAC Ātrs klientu atbalsts

Ātrs DEAC atbalsts Jums ērtākajā laikā un veidā 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Pieredzējuši IT eksperti

Profesionāls un operatīvs IT atbalsts 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Augsta pieejamība datiem

Procesu nepārtrauktība līdz pat 99,995% ar atrunātām pakalpojumu sniegšanas garantijām.

deac-partners-logo