... Jaunumi ... Blogs ...

Biznesa potenciāls 4. industriālās revolūcijas laikmetā

Biznesa potenciāls 4. industriālās revolūcijas laikmetā
DEAC | 19.06.2017

Cilvēces vēsturē ir bijuši 4 gigantiski tehnoloģiskie izrāvieni: tvaika dzinēja parādīšanās vēlajā 18. gadsimtā, pirmā ražošanas līnija, izmantojot elektrību (1870. gads), pirmais programmētais loģistikas kontrolieris 1969. gadā. Kas mūs sagaida tuvākajā nākotnē? Reizē ar tādām jaunatklātajām tehnoloģijām, kā, piemēram, droni, roboti, mākslīgais intelekts, bezpilota transportlīdzekļi, neizbēgama kļūst reālo objektu saplūšana ar dažādiem informācijas nesējiem tīklā. Šāda integrācija veido kiber-fiziskas sistēmu iekārtas (fizisku, bioloģisku un digitālu objektu integrācija), kas var pilnībā strādāt autonomā režīmā, aizvietojot cilvēkresursus. Šī tad arī tiek uzskatīta par nākamo – 4. industriālo revolūciju.


Tehnoloģiskā revolūcija DEAC

Pirmie produkti, kas tiek asociēti ar 4. industriālo revolūciju ir mākoņpakalpojumi (Cloud Computing), lielie datu masīvi (Big Data), mākslīgais intelekts (Artificial Intelligence), kā arī lietu internets (Internet of Things, IoT).

Šādu tehnoloģiju attīstība neļauj biznesam “noslīkt lielo datu apjoma okeānā”, veicot neticami plašu analītiku un visu datu strukturēšanu dažās sekundēs. Pati sarežģītākā un nozīmīgākā procesa sastāvdaļa ir spēja novērtēt savākto datu nozīmi un izdarīt secinājumus, kas veicinātu turpmāko attīstību uzņēmumā.

Daudziem tā šķiet zinātniskā fantastika, bet nākotne nav tālu no realitātes. Pašlaik visātrākais un ērtākais veids, kā strādāt ar lieliem datu masīviem, ir mākoņpakalpojumu izmantošana. Interesanti, ka daudzi nemaz nenojauš, ka jau izmanto skaitļošanas risinājumu jeb “mākoni”, kas izvietots drošā datu centru infrastruktūrā. Kā viens no piemēriem ir e-pasta lietošana. Mākoņpakalpojumi kombinācijā ar programmatūru un sensoru sistēmu ļauj ne tikai apkopot datus, tos apvienojot nepieciešamajās fokusa grupās, bet arī kontrolēt dažādas jomas uzņēmumā atkarībā no klienta vajadzībām.

Lieli datu masīvi DEAC

Izmantojot privātu, publisku, hibrīda mākoni vai citas mākoņpakalpojumu tehnoloģijas, it īpaši strādājot ar masīviem datu apjomiem būvniecības un nekustamā īpašuma jomā, ir iespējams veikt precīzus aprēķinus par būvniecības lokāciju, nepieciešamo infrastruktūru nākotnes dzīvojamo ēku, biroju un citiem būvniecības kompleksiem.

Tiešsaistes veikals ar mākoņpakalpojumu un Lielo Datu tehnoloģiju palīdzību var īstenot padziļinātas mārketinga aktivitātes (sekot līdzi interneta auditorijas darbībām, analizēt klientu rīcību, veidot jaunus projektus, ar dažādiem parametriem vērtēt esošo projektu nozīmību), analizēt patērētāju rīcību (lojalitātes kartes, populārākie pirkumi), veikt izmaksu, loģistikas optimizāciju, cenu salīdzināšanu, kā arī cenu politikas uzlabošanu.

Tādēļ, ja Jums nav uzņēmums ar attīstības budžetu miljons dolāru vērtībā, kas varētu nodrošināt Jūsu personīgās infrastruktūras drošības standartus un datu operācijas vai uzturēt mazu datu centru ar IT ekspertu komandu, tad ilgtermiņā ir daudz izdevīgāk un lietderīgāk nodot datu procesus, glabāšanu un monitoringu ārpakalpojumu uzņēmumam. IT ārpakalpojumu izmantošana nodrošina ne tikai kapitāla un operatīvo izmaksu samazināšanu. Profesionāls IT uzņēmums ar ilgtermiņa pieredzi, sertificētiem ekspertiem un plašu pakalpojumu portfeli no “A” līdz “Z” sniegs individuālu pieeju Jūsu problēmu risināšanai un apsvērs ikvienu Jūsu biznesa stūrakmeni kā savu, kas ir īpaši nozīmīgi darbā ar sensitīviem datiem.


Atpakaļ



Pieteikties mūsu jaunumiem DEAC Pieteikties jaunumiem

Iegūstiet noderīgu IT informāciju un mūsu jaunumus, pierakstoties šeit!

Biznesa IT risinājumi DEAC Ātrs klientu atbalsts

Ātrs DEAC atbalsts Jums ērtākajā laikā un veidā 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Pieredzējuši IT eksperti

Profesionāls un operatīvs IT atbalsts 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Augsta pieejamība datiem

Procesu nepārtrauktība līdz pat 99,995% ar atrunātām pakalpojumu sniegšanas garantijām.

deac-partners-logo