... Jaunumi ... Blogs ...

Kā sagatavoties mājaslapas trafikam e-komercijas izpārdošanu laikā

Kā sagatavoties mājaslapas trafikam e-komercijas izpārdošanu laikā
DEAC | 05.12.2017

Vissliktākais, kas var notikt brīvdienu, izpārdošanu, melno piektdienu (Black Friday), jaunu produktu izlaišanas laikā, ir zaudējumi mājas lapas dīkstāves dēļ, ko izraisa pēkšņs un liels trafika pieaugums jūsu mājas lapā. Lai maksimizētu ienākošā trafika efektivitāti bez mājas lapas darbības traucējumiem, ir nepieciešama IT infrastruktūras optimizēšana lielas slodzes noturībai, ko var panākt ar elastīgiem hostinga pakalpojumiem.


DEAC ieteikumi, kā sagatavoties lielai mājas lapas slodzei

Mērogojamība atkarībā no nepieciešamības

Datu centri saņem un apstrādā jūsu tīmekļa saites pieprasījumus, tādejādi radot izdevīgu sadarbību ar pakalpojumu nodrošinātāju – jūs maksājat tikai par tiem resursiem, kas jums ir nepieciešami, un iegūstat pilnīgu kontroli. Vislielāko ieguvumu sniedz tehniskais nodrošinājums – slodzes līdzsvarošana. Faktiski slodzes līdzsvarošana nozīmē slodzes dalīšanu starp vairākiem serveriem.

Slodzes līdzsvarošana var tikt dalīta divās kategorijās: lokāla slodzes balansēšana un ģeogrāfiska slodzes balansēšana. Lokāla balansēšana ir process viena datu centra robežās: pieprasījumi tiek apstrādāti no interneta vietnes un pārvirzīti slodzes balansēšanai, kas tālāk tos sadala starp serveriem, lai tos izpildītu. Šāda balansēšana var tikt ieviesta arī uz platformas starp vairākiem datu centriem, kas izvietoti stratēģiski nozīmīgās lokācijās, tādejādi uzlabojot mājas lapu un aplikāciju sniegumu, padarot satura piegādi klientam ievērojami ātrāku. Optimāla slodzes balansēšana var tikt panākta dažādos veidos – ar programmas palīdzību, kas tiek instalēta uz servera, ar specializētām iekārtām, izmantojot virtuālu sistēmu vai citus risinājumus, kas ir vispiemērotākie konkrētam klientam.

E-komercijas problēmas DEAC

Vienota trafika sadale

Pieaugot trafikam, lai novērstu jebkādus e-komercijas tīmekļa saites traucējumus, apdomājiet atbilstošu slodzes dalīšanu. Pārdomāta trafika dalīšana starp serveriem ne tikai palīdzēs nodrošināt atbilstošu mājas lapas darbību trafika pieauguma gadījumā, bet arī reizē samazinās aizturi jeb latentumu (latency). Šis ir ļoti nozīmīgs faktors liela apjoma mārketinga kampaņu un akciju laikā. Saņemot pieprasījumus no jūsu mājas lapas, vienota trafika izplatīšana slodzes balansēšanas procesā nodrošinās saites nepārtrauktu darbību bez funkciju pārtraukumiem pat tādā gadījumā, ja kāda no serveru darbībām tiek traucēta, jo ienākošais trafiks tiks pārsūtīts uz atlikušajām sistēmām. Šādā veidā jūs varat sasniegt saites un aplikāciju visaugstāko iespējamo pieejamību.

Pārvietojiet savu saturu tuvāk klientiem

Satura piegādes tīkls (Content Delivery Network, CDN) var palīdzēt padarīt slodzi vieglāku trafika pieauguma gadījumā, kā arī palielināt lejupielādes ātrumu klientiem, kas apmeklē jūsu resursu no dažādām lokācijām. CDN nepārtraukti saņem un uztur jūsu saites un aplikāciju saturu, kā arī sadala to, lai nodrošinātu straumēšanas pārraidīšanu, izmantojot Eiropā un citur pasaulē izvietotus serverus. Kad gala lietotāji mēģina piekļūt jūsu tīmekļa saitei augsta trafika pieauguma gadījumā, viņiem vajadzēs iegūt informāciju tikai no tuvāk izvietotā servera nevis no jūsu fiziskā servera, kas var atrasties citā valstī vai pat kontinentā. Šis risinājums ne tikai nodrošina ātrāku lejupielādi, bet arī ierobežo trafika slodzi kopējā CDN tīklā, nevis tikai vienā noteiktā serverī. Datu pārraidē dalīta tīkla infrastruktūra nodrošina gan zemu latentumu, gan nepārtrauktību, kā arī augstas kvalitātes straumēšanu un ātru saites satura piegādi pēc gala lietotāju pieprasījuma.

Testi infrastruktūrai, testi slodzei

Ja jūs neesat pārliecināts, vai jūsu infrastruktūra ir gatava gaidāmajam trafika pieaugumam, vaicājiet palīdzību ekspertiem. Tāda augsti kvalificēta komanda, kā DEAC eksperti, var palīdzēt veikt pārbaudes jūsu esošajiem uzstādījumiem un atklāt, kā vislabāk to optimizēt paaugstina trafika slodzes gadījumā. Dažas nozīmīgas izmaiņas var ievērojami samazināt jūsu mājas lapas izmaksas un resursus, kā arī reizē nodrošināt papildu ietilpību, lai apmierinātu ienākošos pieprasījumus no jūsu klientiem. DEAC datu centru operators kā pieredzējis pakalpojumu sniedzējs var palīdzēt jums veikt saites, aplikāciju un infrastruktūras testus pirms pīķa periodiem, lai novērstu jebkādas iespējamās problēmas un darbības traucējumus to gadījumā.

Datu centru statnes DEAC

Neaizmirstiet veikt rezerves kopēšanu!!

Pēc tam, kad esat ieviesuši pirmos aprakstītos ieteikumus, lai novērstu mājas lapas darbības traucējumus, neaizmirstiet veikt rezerves datu kopēšanu uz drošu un attālu lokāciju. Datu rezerves kopēšana (Back up as a Service, BaaS) ir ekonomisks un ērts risinājums attālinātai un drošai dažāda formāta datu glabāšanai mākonī, kas būvēts uz datu centru infrastruktūras. Rezerves kopijas var jums palīdzēt ātri atjaunot tīmekļa saiti, nepieciešamos datus vai pat datubāzi. Ir vieglāk izbaudīt trafika pieaugumu, ja ziniet, ka jūsu datubāze un svarīgā informācija ir drošībā un var tikt viegli atjaunota minūšu laikā.

Pārliecinieties, ka jūsu interneta saite var uzturēt trafika pieaugumu! Ja vēlaties uzzināt vairāk, kā DEAC datu centru operators var nodrošināt jūsu biznesu sliktos laika apstākļos liela trafika pieauguma gadījumā, mēs esam šeit 24/7/365!





expand_more
   

Sazinieties ar mums, lai uzzinātu vairāk!







Atpakaļ



Pieteikties mūsu jaunumiem DEAC Pieteikties jaunumiem

Iegūstiet noderīgu IT informāciju un mūsu jaunumus, pierakstoties šeit!

Biznesa IT risinājumi DEAC Ātrs klientu atbalsts

Ātrs DEAC atbalsts Jums ērtākajā laikā un veidā 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Pieredzējuši IT eksperti

Profesionāls un operatīvs IT atbalsts 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Augsta pieejamība datiem

Procesu nepārtrauktība līdz pat 99,995% ar atrunātām pakalpojumu sniegšanas garantijām.

deac-partners-logo