... Jaunumi ... Blogs ...

Kā organizēt attālinātu darbu no jebkuras vietas?

Kā organizēt attālinātu darbu no jebkuras vietas?
DEAC | 26.09.2017

Attālinātais darbs ar dažādām programmām un datiem savā datorā, viedtālrunī vai planšetdatorā kļūst aizvien pieprasītāks un attiecīgi – pieejamāks. Pateicoties straujai tehnoloģiju attīstībai, attālums, laiks un vieta vairs nav šķērslis svarīgu darba procesu uzturēšanai no attāluma. Paliek jautājums – vai esat gatavi būt pieejami 24 h diennaktī?


Attālināta darba pieeja kļūst par reālu pateicoties dažādu risinājumu un to variāciju eksistencei. Dotajā brīdi piedāvā neskaitāmas iespējas pieslēgties savai darbvirsmai caur jebkuru viedo ierīci, izmantojot vienīgi interneta pieslēgumu. Jūsu dators vai telefons tiek izmantots vien kā piekļuves punkts jūsu datiem, kuri fiziski atrodas droša datu centra mākonī.

Ja savā biznesā esat nospraudis mērķi samazināt IT infrastruktūras un datoru iegādes un apkalpošanas izdevumus, tajā pašā laikā paaugstināt komandas produktivitāti un nodrošināt darbam ērtu un drošu vidi, tad DaaS vai attālinātās darbvirsmas risinājums (desktop as a service) būs optimāla izvēle starp daudziem tirgū pieejamiem pakalpojumiem.


VDI Attālinātā darbvirsma DEAC

Kas ir DaaS?



Pakalpojums nodrošina konkrētam lietotājam vai lietotāju grupai nepieciešamo programmu un uzstādījumu kopumu, kas izvietots uz pakalpojuma sniedzēja mākoņa platformas. DaaS ir komplekss risinājums pilna ofisa lietojumprogrammu vai programmatūras funkciju nodrošināšanai uz lietotāja ierīces; no citiem risinājumiem platforma atšķiras ar augstu pieejamību un drošības pakāpi pateicoties datu centram, kurā dotais pakalpojums tiek nodrošināts. Tas nozīmē, ka jums svarīga informācija un dati vienmēr būs dažu peles klikšķu attālumā pat gadījumā, ja nejauši iztukšosiet datora atkritnes saturu. Savukārt datora nozaudēšanas vai nozagšanas gadījumā jūs zaudējat vien “dzelžus”, kurus, iespējams, jau sen gribējāt nomainīt. Viss jūsu virtuālais darba galds paliek neskarts aizsargātā mākonī.

Attālinātā darbvirsma jeb DaaS ir virtuālais serveris, aprīkots ar visbiežāk izmantotām un darbam nepieciešamām lietojumprogrammām un programmatūru. Pieslēgšanās savai virtuālai darbvirsmai iespējama caur stacionāro vai personālo datoru, planšetdatoru, viedtālruni, plāno klientu (darbstacija bez cietā diska), termināli un citām ierīcēm. Drošu savienojumu veido attālinātās piekļuves programma RDP (Remote Desktop Protocol), visbiežāk kā bāzi izmantojot pasaules līderu Citrix (XenDesktop) vai Microsoft operētājsistēmas. Lielākiem uzņēmumiem augstāku datu plūsmas aizsardzību nodrošina virtuālais privātais tīkls VPN (Virtual Private Network), veidojot izdalītu šifrētu kanālu ar tiešo piekļuvi programmām vai datiem (point-to-point). VPN tīklam iespējams pieslēgt jebkuru jūsu darbinieku ierīci.


VDI risinājums mākonī



Jūsu biznesa izaicinājums ir celt komandas produktivitāti, nodrošināt darbiniekiem bezprecedenta piekļuvi darbam nepieciešamai informācijai vai samazināt budžetu kārtējā programmnodrošinājuma iegādei? DaaS risinājums ļauj acumirklī saņemt vēlamos resursus attālinātam darbam, neskatoties uz uzņēmuma izmēru vai darbinieku skaitu.

VDI jeb virtuālās darbvirsmas infrastruktūra (virtual desktop infrastructure) sniedz lietotājam iespēju ilgtermiņā ietaupīt biznesa līdzekļus un vienkāršot darbstaciju apkalpošanu, pretī saņemot 360 grādu informācijas drošību un jaudas pielāgojamību pēc nepieciešamības. VDI ir izplatītākais DaaS platformas risinājums un par tā galveno priekšrocību tiek uzskatīta iespēja katram lietotājam strādāt ar izdalītu un pilnībā konfigurētu virtuālu serveri (operētājsistēma, programmatūra, diska vieta, CPU, tīkla iestatījumi būs iekļauti cenā). Individuālu un pilnībā funkcionējošu VDI infrastruktūru var palaist pat 2-3 h laikā, risinājums tiek uzraudzīts caur vienotu pārvaldības punktu un to ir iespējams pielāgot dažādām biznesa vajadzībām pateicoties tā plašām konfigurācijas iespējām. Viss, kas nepieciešams darba uzsākšanai – dators, datorpele un klaviatūra. VDI ir ideāli piemērots apjomīgam darbam ar tādām programmām kā BIM AutoCAD un Building Design Suite vai arī komplicētām SQL datu bāzēm, jo darba procesā nav nepieciešams superātrs interneta pieslēgums – visi ģenerētie dati tiek automātiski saspiesti un ātri padoti tālāk pa tīklu uz serveri. Plānais klients (ThinClient) bieži kalpo par centralizētas piekļuves punktu virtuālajam serverim un nodrošina augstāku drošību darbā ar datiem, vienlaicīgi palīdzot samazināt jūsu IT-izdevumus. Nelielā ierīce ir vidējas grāmatas lielumā bez operētājsitēmas un programmnodrošinājuma, un ir pieslēdzama pa tiešo pie monitora vai citas darbvirsmas. Jūsu rokās ir ātrs un ērts pieslēgums serverim, kas atvieglo jūsu vai jūsu darbinieku darbu no jebkuras vietas.


VDI Attālinātā darbvirsma DEAC

Terminālais serveris



Ja jūsu uzņēmumam nepieciešams patiešām vienkāršs, ātrs un vienlaicīgi arī ekonomisks risinājums ar noteiktu jaudas apjomu, tad terminālais serveris būs lieliska virtuālās darbvirsmas alternatīva. Termināla serverim vienlaicīgi ir pieslēgti vairāki lietotāji, un starp tiem tiek dalīts kopējais servera resursu un jaudas apjoms. Biznesa vajadzībām var tikt izvēlēts izdalītais (dedicated) vai virtuālais (VPS/VDS) serveris. Jūsu darba platforma tiks aprīkota ar nepieciešamo programmnodrošinājumu, aplikācijām un lietojumprogrammām ar attālinātu piekļuvi no izvēlētās ierīces. Atliek vien instalēt programmu, kura ļaus pieslēgties serverim, vai arī aprīkot savu darba vietu ar ThinClient termināli. Centralizēta servera administrēšana un visu lietotāju izvietošana uz vienota resursa atvieglo risinājuma uzraudzību un pārvaldību, ļaujot efektīvāk izmantot visus piešķirtos servera resursus. Tomēr, neskatoties uz risinājuma ērtumu, pat viena kļūda var apdraudēt jūsu servera darbību, paralizējot visu lietotāju darbu un sliktākajā scenārijā pat novest pie dīkstāvēm un datu zuduma, kas savā ziņā ir šī risinājuma mīnuss. Tāpēc daudzi lietotāji papildus izvēlas datu rezerves kopēšanu jeb backup, lai būtiski mazinātu iespējamos datu zuduma riskus.


5 attālinātās darbvirsmas priekšrocības



  1. Personāla produktivitātes un efektivitātes uzturēšanai vairs nav nepieciešami ieguldījumi IT aprīkojuma un licencēto programmu atjaunošanai un iegādei.
  2. Vienmēr pieejama skaitļošanas jauda jebkurai lietojumprogrammai ar iespēju acumirklī palielināt vai samazināt apstrādāto datu apjomu.
  3. Ietaupījums uz IT infrastruktūras uzstādīšanu un apkalpošanu. Liekās rūpes pār tehnisko risinājuma pusi uzņemsies IT eksperti, ļaujot jums vairāk uzmanības un laika veltīt sava biznesa pamatdarbībai!
  4. Komandas mobilitāte un efektivitāte. Pat komandējums netraucēs jūsu kolēģiem piekļūt svarīgiem e-pastiem vai failiem no jebkuras pasaules vietas, jebkurā diennakts laikā.
  5. Drošība ir iekļauta jūsu risinājumā pēc noklusējuma, un tās līmeni varēsiet pielāgot uz citu papildu pakalpojumu rēķina.

Individuāls risinājums – kāds ir mans ieguvums?



Mākoņskaitļošanas risinājumi sniedz neierobežotas pielāgošanas opcijas un piekļuvi vienotam IT resursu kopumam, tāpēc bieži vien tieši reālajām biznesa vajadzībām piemeklētas nestandarta mākoņa konfigurācijas veicina drošākas un efektīvākas darba vides radīšanu. Uz mākoņa balstīta individuālā virtuālā darbvirsma ļauj biznesam ātrāk adaptēt jaunākās tehnoloģijas un pielāgoties dažādām izmaiņām, piemēram, pieaugot pieprasījumam pēc tiešsaistes pakalpojumiem, paplašinot elektronisko dokumentu apriti, migrējot datus no vienas datu glabātuves uz otru, daļēji ieviešot BYOD principu (bring your own device) vai arī optimizējot IT risinājumus, samazinot aprīkojuma un licencētu OS iegādi.



Atpakaļ



Pieteikties mūsu jaunumiem DEAC Pieteikties jaunumiem

Iegūstiet noderīgu IT informāciju un mūsu jaunumus, pierakstoties šeit!

Biznesa IT risinājumi DEAC Ātrs klientu atbalsts

Ātrs DEAC atbalsts Jums ērtākajā laikā un veidā 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Pieredzējuši IT eksperti

Profesionāls un operatīvs IT atbalsts 24/7.

Biznesa IT risinājumi DEAC Augsta pieejamība datiem

Procesu nepārtrauktība līdz pat 99,995% ar atrunātām pakalpojumu sniegšanas garantijām.

deac-partners-logo